17 Temmuz 2013 Çarşamba

Ahşap teknelerde ahşap uygulamaları...


         Tarihte ilk yelkenliler, kalın odun parçalarının yanyana bağlanmasıyla yapılmıştır. Kesin olarak bilinen en eski gemi ise Firevun Keops'un (M.Ö. 1960-3908) cenaze töreni için yapılan güvertesiz teknedir. Fakat, Mısırlıların bu tarz teknelerle Akdenizde ticaret yaptığını gösteren kanıtlar mevcuttur.

ahşap yat

         Tekneler, geçmişten günümüze hayatımızda yer almış ve her geçen gün hayatımızı kolaylaştırmışlardır. Ticarette, ulaşımda, turizmde ve savunma sanayiinde gemilerin çok önemli bir rolü vardır. Teknolojinin hızla gelişmesi de çelikten ve demirden her geçen gün çok daha modern ve lüks gemilerin yapılmasını sağlamıştır. Fakat ahşap tekneler, geçmişe ışık tutuşu ve çok otantik bir havaya sahip oluşundan dolayı insanların dikkatini çekmeye devam etmektedir. Hatta ahşap teknelere tutkuyla bağlı binlerce belki de milyonlarca insan vardır. Ahşap döşemelerle yapılmış güvertesinden gelen gıcırtı sesleri, korsan filmlerini anımsatan oymalı ahşap pencereleri, kapıları ve uzun ahşaptan direğe bağlı dev yelkenlisi ahşap tekneleri büyülü bir hale getirmeye devam ediyor.

        Sadece teknelerin yapımında değil hayatın her alanında ahşap, otantik ve gizemli yapısını sürdürmektedir. Ahşaptan yapılmış konaklar, yalılar, mobilyalar, küçük hediyelik eşyalar bunlardan sadece birkaçıdır.

5 Temmuz 2013 Cuma

Ahşap pencerelerin dekorasyondaki önemi...

Evler insanların mutluluklarını, anılarını, yaşadığı her dakikanın geçirildiği mekanlardır. En ufak detaylarına kadar özenle seçtiğimiz eşyalarımız aslında bizim o evdeki huzurumuzu ve konforumuzu belirler. Kullanılan malzemelerden, dekorasyonda seçilen tüm parçalara kadar daha motive daha mutlu hissedebileceğiniz detaylar muhakkak vardır. Ev dekorasyonunda en çok kullanılan malzeme kuşkusuz ahşaptır. Pencereler evin en önemli kısmını oluşturur, özellikle mimarların en dikkatle seçtiği malzemelerden biridir. Pencere evin dışarıya açılan kapılarındandır. Bu nedenle tasarımından, kullanılan malzemesine kadar ahşap pencereler her zaman daha çok tercih edilmektedir.
modern ahşap ev


Sağlıklı olan ahşap pencereler, aynı zamanda ahşap kapı modelleri de evlerin tasarımında önemlidir. Ahşap kapı modelleri her geçen gün daha farklılaşarak, çeşitli seçenekler sunmaktadır. www.arbor.com.tr Arbor ahşap ürünleri bu anlamda oldukça tercih edilebilir ve iç dekorasyonunuza da yön verecektir.