20 Aralık 2013 Cuma

AHŞAP EVLER

ahşap evler

Depremler, iklim değişiklikleri ve küresel ısınma yapı malzemesi seçimini günümüzde önemli bir noktaya taşımıştır. Sanayi devrimiyle beraber ahşap yapıdan uzaklaşmaya başlayan insanlar değişen dünya şartlarıyla tekrardan ahşap yapı malzemelerini tercih etmeye başlamışlardır. Ahşabın tekrardan tercih edilmesini sağlayan birçok önemli sebep vardır. Bunlar sırasıyla;

26 Kasım 2013 Salı

Ahşap pencere ve kapı önerileri

Ahşap, geçmişten günümüze hayatımızın birçok alanında yer almıştır. Teknolojinin gelişmesiyle belirli bir dönem popülerliğini kaybetmiş gibi gözükse de ahşap, tekrardan hak ettiği değeri görmeye başlamıştır. Çarpık kentleşme, kalitesiz malzeme kullanımı ve beranerinde gelen depremler ile insanlar, tekrardan ahşap yapıları tercih etmeye başlamıştır. Ahşap pencere hakkında detaylı bilgi için...

ahşap kapı örnekleri


Ahşap dayanıklılığı ve çevreye karşı duyarlı yapısının yanında estetik görünüsüyle de insaları büyülemektedir. Öyle ki ahşabın bu özelliği onun yapı malzesi dışında da  kullanılmasını sağlamıştır. Özellikle ev dekorasyonunda ahşap birçok kişi için vazgeçilmez bir yapı haline gelmiştir. Birbirinden şık dolaplar, mobilyalar, sehpalar, masalar... Arbor ahşap kapı örnekleri

Ayrıca çocukların el becerilerini ve kendilerini geliştirebilmeleri için ahşap atölyelerinde, birbirinden yaratıcı çalışmalar yapılmaktadır.

6 Eylül 2013 Cuma

Ahşap pencere ve kullanım sıklığı

Depremler, iklim değişiklikleri ve küresel ısınma yapı malzemesi seçimini günümüzde önemli bir noktaya taşımıştır. Sanayi devrimiyle beraber ahşap yapıdan uzaklaşmaya başlayan insanlar değişen dünya şartlarıyla tekrardan ahşap yapı malzemelerini tercih etmeye başlamışlardır. Ahşabın tekrardan tercih edilmesini sağlayan birçok önemli sebep vardır. Detaylar için...
ahşap evler

Bunlar sırasıyla;
Yapı malzemeleri içinde yenilenebilir olması
En kullanışlı izolasyon malzemesi olması
Yapımının ve kullanımının diğer yapı malzemelerine göre daha kolay olması
Yangına ve depreme daha dayanıklı olması

2 Ağustos 2013 Cuma

Ahşap pencere uygulamaları ve sağlık


Ahşap pencere uygulamaları günümüzde giderek yaygınlaşmaktadır. Bunun en önemli sebeplerinden biri sağlıklı olmasıdır. Her türlü koşulda daha sağlıklı ve kullanıcı dostu olan ahşap malzemeler, hem evlerde daha fazla sağlık hem de iç dizaynda daha modern bir dokunuş sağlayabilirsiniz. Modern mimaride de kullanılan ahşap ürünler, artık farklılaştırılmış aksesuarlar ile bütünleştirilerek daha güzel bir hale getirilmektedir.
ahşap boya
Kaliteli, ve profesyonel bir dokunuş ile üretilen ahşap pencereler, bir evin dışarıya açılan en önemli kapılarıdır. Inşaat malzemeleri arasından ahşabın ömrü 100 yıla yakın görülmektedir. Ahşabın sıklıkla bakımın yapılması gerekmekle birlikte, oldukça doğal ve olası bir yanma sonucunda çıkan zehirli gazlar çıkarmaz. Plastik yapı ürünlerinde çıkan kanserojen gazlar ahşap pencerelerde kesinlikle yaşanmaz.www.arbor.com.tr

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Ahşap teknelerde ahşap uygulamaları...


         Tarihte ilk yelkenliler, kalın odun parçalarının yanyana bağlanmasıyla yapılmıştır. Kesin olarak bilinen en eski gemi ise Firevun Keops'un (M.Ö. 1960-3908) cenaze töreni için yapılan güvertesiz teknedir. Fakat, Mısırlıların bu tarz teknelerle Akdenizde ticaret yaptığını gösteren kanıtlar mevcuttur.

ahşap yat

         Tekneler, geçmişten günümüze hayatımızda yer almış ve her geçen gün hayatımızı kolaylaştırmışlardır. Ticarette, ulaşımda, turizmde ve savunma sanayiinde gemilerin çok önemli bir rolü vardır. Teknolojinin hızla gelişmesi de çelikten ve demirden her geçen gün çok daha modern ve lüks gemilerin yapılmasını sağlamıştır. Fakat ahşap tekneler, geçmişe ışık tutuşu ve çok otantik bir havaya sahip oluşundan dolayı insanların dikkatini çekmeye devam etmektedir. Hatta ahşap teknelere tutkuyla bağlı binlerce belki de milyonlarca insan vardır. Ahşap döşemelerle yapılmış güvertesinden gelen gıcırtı sesleri, korsan filmlerini anımsatan oymalı ahşap pencereleri, kapıları ve uzun ahşaptan direğe bağlı dev yelkenlisi ahşap tekneleri büyülü bir hale getirmeye devam ediyor.

        Sadece teknelerin yapımında değil hayatın her alanında ahşap, otantik ve gizemli yapısını sürdürmektedir. Ahşaptan yapılmış konaklar, yalılar, mobilyalar, küçük hediyelik eşyalar bunlardan sadece birkaçıdır.

5 Temmuz 2013 Cuma

Ahşap pencerelerin dekorasyondaki önemi...

Evler insanların mutluluklarını, anılarını, yaşadığı her dakikanın geçirildiği mekanlardır. En ufak detaylarına kadar özenle seçtiğimiz eşyalarımız aslında bizim o evdeki huzurumuzu ve konforumuzu belirler. Kullanılan malzemelerden, dekorasyonda seçilen tüm parçalara kadar daha motive daha mutlu hissedebileceğiniz detaylar muhakkak vardır. Ev dekorasyonunda en çok kullanılan malzeme kuşkusuz ahşaptır. Pencereler evin en önemli kısmını oluşturur, özellikle mimarların en dikkatle seçtiği malzemelerden biridir. Pencere evin dışarıya açılan kapılarındandır. Bu nedenle tasarımından, kullanılan malzemesine kadar ahşap pencereler her zaman daha çok tercih edilmektedir.
modern ahşap ev


Sağlıklı olan ahşap pencereler, aynı zamanda ahşap kapı modelleri de evlerin tasarımında önemlidir. Ahşap kapı modelleri her geçen gün daha farklılaşarak, çeşitli seçenekler sunmaktadır. www.arbor.com.tr Arbor ahşap ürünleri bu anlamda oldukça tercih edilebilir ve iç dekorasyonunuza da yön verecektir.

18 Haziran 2013 Salı

AHŞAP PENCERELER


Ahşap, evlerimizin dış mekanlarına, odalarımıza, kapılarımıza, pencerelerimize, banyolarımıza, mutfaklarımıza ve aksesuarlarımıza kısacası hayatın her alanına şık ve doğal bir görünüm kazandırmaktadır.

Ahşap pencereler, yaşadığımız alanı şık ve doğal bir hale getirdiği gibi nem yalıtımına katkı sağlayıp pencerelerin toz çekmesini engellemiş olur. Tüm bu detayların yanında pencereniz için seçeceğiniz ağaç çeşidi de çok önemlidir. Çünkü her ağaç, ahşap uygulamlara farklı bir anlam katmaktadır. Çam ve ceviz pencerelerinize klasik bir görünüm kazandırıken meşe kullanılarak yapılan pencereler daha estetik bir görünüme kavuşur.

Bu kısa ve öz bilgilerin ışığında artık size arbor ahşap pencere
Arbor Ahşap Pencere Modelleri
modellerinden birini seçmek kalıyor.
Kemerli Pencereler, işçiliğin ön plana çıktığı klasik modellerdendir.
Sürme Pencereler, sınırlı ve dar alanlar için uygulanan oldukça kullanışlı pencere modelleridir.
Standart Pencereler, günümüzde yapılarında sıkça kullanılan dikdörtgen formlu pencerelerdir.
Vasitas Pencereler, daha çok banyo ve tuvalet pencerelerinde kullanılılıp, bağlı olduğu mekanizmanın izin verdiği derecede açılabilen pencerelerdir.

Sürme Pencereler, kapı ve pencerelerin açılmasının mümkün olmadığı alanlarda kullanıla pencerelerdir.

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Ahşap pencere uygulamaları ve sağlıklı yapılar...


Bir evi tamamen ahşap ürünlerle yapılandırmak mümkün. Yapılarda kullanılan hiçbir ürün bukadar geniş alanda kullanılma imkanı sunmaz. Yapılarda ahşap kapı uygulamaları da oldukça başarılı sonuçlar çıkarıyor. Güncel araştırmalara göre Almanya'da ev inşa edenlerin % 40'ından fazlası, İskandinavya'da ise yaklaşık % 85'i ahşabı tercih etmektedir. Almanya'da ahşabın mimari malzeme olarak payı 1991 ile 2002 yılları arasında iki kat artış göstermiştir.

arbor ahşap pencere
Resim yazısı ekle


Ahşap sağlıklıdır ve toz geçirmez. Ahşap pencereler evde rutubeti emip, salarak bir tür nem düzenleyici görevi görmektedir. Ahşap ısının transferini engelleyen, havayla dolu hücreleri sayesinde alternatifi olan malzemelerden daha yüksek ısı yalıtımı sağlar. Ahşabın belirgin ısısı ise oldukça yüksektir. Bu bir kilogramlık ahşabın ısısının artırılması ve azaltılması için çok fazla enerjiye ihtiyaç duyulması anlamına gelir. Ahşap, taşlardan ve betonlardan neredeyse iki kat daha fazla ısı enerjisine; benzer bir şekilde, çeliği ısıtmak ve soğutmak için kullanılan ısı enerjisinin üç katına ihtiyaç duyar.

Ahşap ekonomiktir: İnşaat malzemesi olarak ahşabın ömrü 80 ila 100 yıl olarak öngörülmekle birlikte ortaçağdan kalan birçok ahşap bina bu sürelerin çok üzerine çıkılabildiğini göstermektedir. Ahşabın sık sık bakım gerektirdiğine dair önyargılar, insanların ahşabın dış yüzeyini boyayarak kapatmaları gerektiğini düşündükleri zamanlara aittir.

8 Mart 2013 Cuma

Ahşap pencere ve sağlık...


Yapılarda kullanılan ahşap pencere ve kapılar insan sağlığı için ve uzun süreli kullanım için düşünüldüğünde tercih edilmesi gereken en sağlıklı malzemedir. 1992 yılında Birleşmiş Milletler, Rio de Janeiro'daki Yeryüzü Zirvesi'yle, sürdürülebilir orman yönetimini küresel bir zorunluluk olarak ortaya koymuştur. Bir ormanın yaklaşık 40 yaşını geçmesiyle birlikte kerestelik ağaçlar elde edilebilir hale gelir. Çünkü bu yaştan sonra ağacın büyüme hızı neredeyse durur.

doğa


Ağaçlar, büyüme esnasında karbondioksiti oksijene çevirdikleri için, doğaya en faydalı olanlar, büyüyen genç ağaçlardır. Bu yüzden, olgun ağaçların kesimi ve yeni fidanların dikimine dayanan bir yetiştirme doğa için daha faydalıdır. Almanya'da atalarının 100 yıl veya daha öncesinde oluşturduğu ormanları kullanan iki milyonun üzerinde orman sahibi, bir tür nesiller arası dayanışmayla çalışmaktadır.

Yapay ürünlerin tüketimi bunların üretimini ayakta tuttuğu gibi, orman ürünlerinin tüketimi de bu tür ormanları ayakta tutmaktadır. Bu durumda bilinçli üretilen ahşabın tüketimi ormancılığı desteklemekte, çevrenin korunmasına yardımcı olmaktadır.

11 Şubat 2013 Pazartesi

Ahşap Pencere ile ilgili bilgiler...


Çoğumuz ahşap pencere konusunda birçok şey biliriz ama genellikle kullanım açısından ve uzun vadeli kullanım açısından bazı tereddütlerimiz olabilir. Genellikle masif ağaçların rutubet ve sıcaklık değişimlerinden sonra deformasyona uğrayacağı ile alakalı tereddütler vardır. Bu konuda Arbor ürün kalitesi ve üretim aşamasındaki incelikleri ile bu oluşabilecek sorunlar sıfırlanabilir. Üç masif plaka çalışma yönleri birbirine ters şekilde yapıştırılır. Böylece bu tereddüte ilişkin çözümler sağlanmış olabilir.

ahşap binalar

Arborahşap pencere kullanılan zıvana birleşim ile tüm kullanılan özel tutkal, parçaları birbirine kenetleyerek tek tek hareketlerinin önüne geçecektir. Çürüme ile alakalı oluşması beklenen sorunlara ise Arbor masifin doğal haliyle bazı bakteri, mantar ve böcekler için başlıca gıda maddesi olduğunu belirterek cevap vermektedir ve çürüme engellenir.

31 Ocak 2013 Perşembe

Evlerde ahşap giriş kapı kullanımı...


Evinizin girişi için istediğiniz gibi bir kapı seçmek çoğu zaman zordur. Güvenlik, tasarım ve lokasyona kadar birçok konuyu düşünerek karar vermeye çalıştığınız giriş kapılar için ahşap modeller çok farklı ve istediğiniz özelliklere sahiptirler. Arbor ürettiği giriş kapılarında geniş bir model yelpazesine sahip. Masif ağacın kendine özgü tarzını ve ahşap güzelliğini ev girişlerinize yansıtan Arbor ahşap pencere üretiminde olduğu gibi giriş kapıları ve oda kapıları açısından da güvenilir ve çevreye duyarlı ürünler sunuyor.Diğer yapay malzemelerden üretilen ürünlerden farklılığı ise masif ağaçtan üretilen pervaz, taç gibi yan elemanlarının da çekici görünmesidir.
ahşap giriş kapısı

Pencerelerde olduğu gibi ahşap kapılarda da ağaç seçimi oldukça önemli. Titizlikle seçilen ağaçların işlenmesi ve boyama sürecinden sonra son haline gelene kadar kaliteli bir üretim süreci tamamlayan Arbor, ahşap yapı ürünlerinde en çok tercih edilen markalardan biri.