1 Ağustos 2009 Cumartesi

ESKİ DOST GERİ Mİ DÖNÜYOR ?

Hani hep söylerler, hasrete iç çekerler ya. Nerde o aşı boyalı cumbalı evler, ahşap pencere önlerinde saksılar, karanfiller. Her şeyimiz sun'i leştikçe, sentetikleştikçe o eski günleri arar olmadık mı? Bir taraftan yeni yeni hastalık isimleri, öte yandan günden güne artan kanser haberleri.

Ahşap YapılarAma değişmeyen ne var ki ? Yetmişli yıllardan sonra yeni binalarda hep plastik pencereler kullanılmaya başlanmıştı. Daha sonra eski binaların eskimiş ahşap pencereleri plastiklerle değiştirildi. Bu böyle devam etti, bu günlere kadar plastik pencereler yayıldı, yayıldı. Artık en ücra köylerde kenar mahallelerde, gecekondularda kullanılır oldu. Ne var ki her modanın bir sonu olduğu gibi bu plastik pencere furyasının da galiba sonu gözüktü.

Şimdi o terkettiğimiz ahşap pencereler, ama çok daha net bir güzellikte villaları, konakları, rezidansların, lüks yapıların, tarihi eserlerin gözdesi olmaya başladı. Geçenlerde başbakan tarafından açılışı yapılan Akaretler’deki vakıf sıra evlerinin yeni halini görmedinizse bir gidip görün. Yine ordaki beş yıldızlı W otelinin tarihi binasını görün. Ahşap pencereler ne güzel olmuş. Nasıl da yakışmış. Bir de orada plastik pencere kullanıldığını düşünün. Düşünmesi bile çirkin değil mi ?

Şimdi bütün dünyada olduğu gibi bizde de sun'i malzemelerden kaçış başladı. Yeniden doğala dönüş başladı. Ahşap pencereler bir eski dost gibi yeniden evlerimizi süslemeye başlıyor.

Ülkemizde ahşap pencerenin yüzünü ağartan son yıllardaki en büyük yatırım Arbor Ahşap Yapı Ürünleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder